När?

Torsdagar kl 19.00

Var?

Gräfsnäsgården, Slottsskogen

Hur?

En vanlig torsdagskväll börjar oftast med att vi dansar några enklare danser för att få upp värmen! Det finns en eller flera instruktörer varje kväll som håller i programmet och bestämmer vad som skall dansas. Instruktörerna visar också hur de skall dansas och försöker se till så att alla förstår. Eftersom föreningen består av både vana och ovana dansare så har vi alltid instruktion av alla danser. Det är endast i enstaka fall – då vi dansar en dans som vi tror alla kan – som vi inte går genom den. Om det är något vi inte dansat förut eller en dans som vi inte dansar så ofta så går instruktörerna genom dansen steg för steg. Det beror också på om det är en komplicerad dans som består av flera turer eller om det är en enklare dans som är lätt att lära sig. Vi försöker alltid anpassa danserna så att alla kan vara med. Om inte alla kan vara med första gången så byter vi in och dansar en gång till. Varje kväll har vi levande musik som spelar. Fördelen är att det är lättare att variera tempo eller ta om ifall det är något som behöver repeteras lite extra. Instruktörerna försöker oftast blanda danserna så att programmet för kvällen känns varierat. När vi dansat ungefär en timme så bryter vi för en fikapaus. Vi turas om att koka kaffe och handla in något till kaffet. Vi betalar 10:- per person för fikat. Den som handlat får ersättning ur kaffekassan mot kvitton. Vi brukar fika mellan 15-30 minuter – då även ordföranden eller någon annan kan passa på att informera om något – sedan dukar vi undan och fortsätter dansa. Kvällen avslutas ungefär kl 21.30.

Hitta till Gräfsnäsgården?

Med kollektivtrafik tar man sig lättast till Gräfsnäsgården genom att åka spårvagn/buss till Linnéplatsen. Därifrån är det bara några minuters gångväg in i Slottsskogen.
Med bil parkerar man smidigast vid Änggården, nära Botaniska Trädgården, alternativt på Vegagatan, närmast Slottsskogen.

Hyra Gräfsnäsgården
-
klicka här!