Nybörjarkurs torsdagar vecka 37-43
12/9, 19/9, 26/9, 3/10, 10/10, 17/10, 24/10
klockan 18.30–20.00
En introduktion till folkdans där bl. a schottis och valsvarianter ingår Fri entré till prova på kvällen, 400 kronor för kursen
Var: Gräfsnäsgården i Slottsskogen
Hur: Anmäl dig via formuläret här bredvid!


Har du frågor - kontakta oss gärna på info@gnds.org
Husbandet står redo....
På våra kurser får du oftast dansa till levande musik från vårt "husband", vilket vi är både väldigt stolta och glada för!!

Anmäl dig här:
Här kan du ladda ner annonsen

Exempel på hur vi lagt upp tidigare nybörjar kurser!
Tycker du det skulle vara kul att virvla runt i en häftig polka eller i en glad schottis, men aldrig provat eller vågat anmäla dig?

- Kom till vår nybörjarkurs i folkdans!!
Nybörjarkurs 1

I nybörjarkurs 1 lär vi ut bla grunddanserna schottis, vals och polka. Vi kommer att dansa både gruppdanser och pardanser. Schottis är en dans som går i fyrtakt och kan lätt dansas till såväl folkmusik som många utav de låtar som spelas på radion och vals är en av våra vanligaste danser som gärna spelas på folkmusikfestivaler landet runt.

Efter kursen har du grundläggande kunskaper inom folkdans och behärsksar olika steg och figurer inom några av de vanligaste danserna och kan briljera på logen!

Steg 1 är helt från grunden, så inga förkunskaper krävs!
Nybörjarkurs 2

Nybörjarkurs 2 planerar vi för att starta hösten och dår går vi vidare med grunddanserna och vi får även tillfälle till att pröva några fler gruppdanser och pardanser inom folkdansens stora repertoar. Vi kommer givetvis även att repetera danserna från nybörjarkurs 1. Även du som inte gått nybörjarkurs 1, kan anmäla dig till den här kursen!

Hambo är dansen som går i tretakt som en polska med dalsteg och som det varje år tävlas i på Hälsingehambon.